division 1

Vooraf

Trampolinecentrum Scheveningen is in 1974 opgericht door Jaap van den Berg. Voordat hij in Scheveningen begon heeft hij samen met een vriend een ander trampolinepark gehad in Bloemendaal aan zee. Dit heeft hij voor de helft aan zijn vriend verkocht en van dat geld is hij in Scheveningen begonnen. Hierdoor hebben wij dus al meer dan 35 jaar ervaring in het opbouwen en afbreken van trampolinecentra, in weer en wind. “Wij weten wel wat trampolines zijn en wat niet”. De maten, afmetingen, materialen en bescherming, alles is door middel van uitproberen het beste en duurzaamste gebleken. Je hoeft een inbouwtrampoline ook niet te vergelijken met een ronde trampoline op poten die je zo vaak op de markt ziet. Deze trampolines staan op poten dus je kan er een lelijke smak vanaf maken, er kan wel een net omheen maar dat vermindert de vering. Ronde trampolines veren veel minder. Ronde trampolines zijn veel onstabieler dan een inbouwtrampoline, die stevig in de grond vast staat. Als u een keer het verschil wil voelen bent u van harte welkom van Maart tot eind Oktober bij Trampoline Centrum Scheveningen!

Trampolinemat

De trampolinematten zijn gemaakt van polipropyleen op een speciale wijze geweven voor extra draagkracht en een langere levensduur. Er zitten 96 ogen aan een mat om de veren aan te bevestigen. De afmetingen zijn lengte 3.50m x breedte 1.70m. De mat is ook waterdoorlatend en sneldrogend. Ook is de mat luchtdoorlatend, waardoor sublieme springeigenschappen door worden gecreëerd. Omdat de mat rechthoekig is springt deze ook een stuk beter dan een ronde. De mat is leverbaar met een groene of met een gele rand van ongeveer 5cm breed. De prijs is € 300,- per stuk. Bij een bestelling van meer dan 10 stuks kunnen er ook andere maten geleverd worden.

Veren

De veren zijn gemaakt van staal en zijn verzinkt. De lengte is 24cm. De veren zijn te koop per honderd stuks en kosten   € 320,-. Een veer gaat gemiddeld 6 jaar mee bij normaal gebruik.

Geraamte

Het geraamte is gemaakt van geïmpregneerd hout, het rot dus niet als het onder de grond staat. De balken zijn 7cm dik en 20cm breed. In de balken zijn roestvrij stalen ogen gedraaid om de veren aan te bevestigen en het geraamte wordt bevestigd met roestvrij stalen bouten, ringen en moeren. Een geraamte kost € 600,- zonder de constructie (bevestigingsmogelijkheid).

Er moet eerst een kuil worden gegraven waar het geraamte in wordt geplaatst zodat de trampoline gelijk staat met de grond. Om te zorgen dat het zand niet in de kuil komt wordt het afgeschermd met platen. Om een trampoline in de grond in te bouwen heeft u een gat nodig van lengte 4.80m en breedte 3.00m en hij moet ongeveer 1.00m diep zijn, dit gat dient u zelf te graven.

Planken of spanbanden

Aan de zijkant van de trampoline zijn natuurlijk beschermranden gemonteerd. Deze heten pads. Je kan natuurlijk gewoon de pads over de veren laten hangen, hierdoor springt de trampoline minder goed omdat hij zijn lucht niet kwijt kan.

Onder de pads kun je kiezen om planken of spanbanden te laten monteren. Als je kiest voor spanbanden dan is het zachter als je erop valt, maar het is gevoeliger voor slijtage en de trampoline veert iets minder. Als u kiest voor planken heeft u een stevige rand. De pads hangen nu ook niet over de veren dus de vering is optimaal.

Als je kiest voor planken is het iets duurder. Er moeten namelijk ook 12 ijzeren stangen per trampoline worden bevestigd. Hierdoor is de rand erg stevig en je kunt er op lopen, springen en vallen natuurlijk. Als je de pads op planken laat bevestigen heb je ook geen spanbanden nodig. De stangetjes kosten €150,-.

Er komt dan ook een rand aan de zijkant van de plank voor extra bescherming. Deze beschermingsranden zijn ook leverbaar in meerdere kleuren. De beschermingsranden kosten € 50,-.

De planken zijn 18 mm dik en het zijn Finse platen. Bij een enkele trampoline zijn de planken 60cm breed. De planken kosten € 150,-.

Pads (valkussens eromheen)

De pads zijn gemaakt van zeer sterk schuimrubber met bysonyl eromheen. Het schuimrubber in de pads is 15 mm dik. De pads zijn in verschillende diktes en breedtes schuimrubber leverbaar. U kunt kiezen voor een breedte van 30, 60 cm en een breedte van en een breedte van 90 cm (deze gebruik je met meerdere trampolines naast elkaar). Als je kiest voor 30 cm dan zijn de veren niet bedekt dus kan je er zo inspringen. De pads zijn dan voor 1 trampoline €350,-. Als je kiest voor een breedte van 60 cm, zijn de pads een stuk veiliger, dan kosten de pads €500,-. Hieronder kunt u kiezen voor planken of spanbanden.

 

Constructie

U kunt kiezen of u de bevestiging van het hout met stalen bevestigingsysteem wilt of een bevestiging van het hout met beugels (hoekijzers).

De beugels zijn gemaakt van gehard staal. De beugels zijn een stuk goedkoper maar ook minder sterk uiteraard. Voor in de tuin is dit zeer goed geschikt. Het is nog altijd beter dan een stalen frame met buizen zoals bij ronde trampolines bijvoorbeeld.

Er kan dus ook nog worden gekozen voor een gehard stalen bevestigingsframe. Het stalen bevestigingsframe worden meestal gebruikt voor grotere trampolinecentra zoals op het strand in Scheveningen of IJmuiden bijvoorbeeld. De onderbouw en de palen zijn nog steeds van hout maar de bevestigingspunten zijn passende gemaakt met een stalen constructie zoals op de tekening. Dit kost per trampoline € 850,- extra. Wilt u een trampolinepark met 10 matten, krijgt u 10% korting op het bevestigingsframe. Wilt u een trampolinepark met 15 matten, krijgt u 15% korting op het bevestigingsframe. Als u voor een stalen bevestigingsframe kiest zitten de stangen om de planken op hun plaats te houden hier al bij, de planken die hier op moeten zitten er niet bij.

Installatie

Het is ook mogelijk om een installateur te vragen. De prijzen zijn zonder arbeidsloon, maar er wordt wel een bouwtekening geleverd. Een installateur kost € 100,-.

Prijzen

Trampolinemat € 300
Stalen veren (100 st.) € 320
Geraamte hout € 600
Pads 30cm € 350
Pads 60cm € 500
Beugels € 100
Spanbanden € 75
Planken en bouten € 150
Beschermranden planken € 50
Stalen stangetjes voor
onder de planken
€ 150
Stalen bevestigingsframe € 850 -10% of -15%
Installateur € 100

Als u na het bekijken van onze website nog vragen heeft, neem dan gerust contact met ons.
info@trampolinecentrum.nl of telefoonnummer: 0645616077.
Het is ook altijd mogelijk om gebruikte artikelen te kopen, deze hebben geen vaste prijzen ze worden afgesproken ter plekke. Het is ook mogelijk om een trampolinecentrum te leasen voor een seizoen of langer. Heeft u hier vragen over dan kunt u ook contact opnemen met het bovenstaande nummer. marco@trampolinecentrum.nl Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken